FÖRESTÄLLNINGAR

10  - 11 juli

Fröken Julie


August Strindberg


Regi och bearbetning: Oliver S. Drake 


Medverkande: Erika Samuelson, Nikhie Malmros, Oliver S. Drake


Plats: Källarbyn, Gamla Stan

I den senaste uppsättningen av August Strindbergs mästerverk "Fröken Julie", iscensatt av det begåvade teaterensemblet, tar de publiken med på en intensiv resa in i en värld av passion, makt och förbjuden attraktion.


Handlingen utspelar sig i det pittoreska sörmländska herrgårdsköket under en förtrollande midsommarnatt. Här möter vi Fröken Julie, den förföriska och rebelliska arvtagerskan till egendomen, vars längtan efter äventyr och frihet driver henne mot en farlig lek med betjänten Jean. I skenet av sommarnatten och det dova sorlet från nattens fest, vävs de båda karaktärerna i en intrikat väv av begär och manipulation, där gränsen mellan lek och allvar blir alltmer suddig.


När Kristin, Jeans fästmö, faller i sömn tycks alla hinder för deras förbjudna relation vara undanröjda. Vad som började som oskyldiga lek tar snabbt en mörkare vändning när ett förtäckt maktspel intensifieras. I en virvlande dans av passion och paranoia kastas Julie och Jean in i en värld av självförnekelse och desperata handlingar.


Premiär sommaren 2024 i Stockholm.

 

 


KOMMANDE SÄSONG

Dekadans

5 december - 10 januari

En fascinerande och tankeväckande pjäs som utforskar människans psykologi och dekadensens destruktiva natur. Berättelsen tar oss med till Johannas och Jims lägenhet i Vasastan, där vi får följa deras inbördes relation.


Läs mer